Bør jeg følge med på nyhetene?


Mange tenker at det er utrolig viktig å følge med på det som skjer i verden, men trenger du egentlig det? Det er det vi skal prøve å svare på i denne artikkelen her.

Hvorfor følge med på nyhetene?

Det kan være utrolig greit å følge med på nyhetene for å holde seg oppdatert, men det kan lønne seg å finne ut hva man vil holde seg oppdatert på. Det er jo absolutt slik at de fleste sakene man ser i media er negative saker, noe som kan ha stor innvirkning på manges mentale helse. Derfor kan det å velge seg positive nyheter som gladnyhetene til NRK har en positiv virkning. Det å bestemme seg for å følge med på ulike typer temaer er også veldig greit i forhold til å følge med på det som skjer! Husk at du ikke trenger å få med deg alt.

Hvorfor ikke følge med på nyhetene?

Som vi har nevnt ovenfor, så finnes det mange negative nyheter der ute. Det kan gå utover kvaliteten på hverdagslivet, noe som gjør at man ellers føler seg dårlig. Det er flere forfattere og skribenter som har skrevet om at de har kuttet ut å lese nyheter og følt seg utrolig mye bedre etter dette. Det er jo absolutt sånn at det er bare det verste som skjer som kommer på nyhetene og når man omgir seg med såpass mye negativitet kan det ha fatale konsekvenser.

Vi anbefaler deg å finne en balanse mellom nødvendige nyheter og ting du er interessert i. Alle nyheter trenger jo ikke å være negative, men det å ha en balanse gjør at du vil føle deg utrolig mye bedre. Vi anbefaler derfor at du prøver å finne nyheter som gjør deg glad og som lærer deg noe!

politics