Hemmelig Hitler sprer uro i Braunau am Inn


 

I løpet av flere episoder i den siste tiden, her enHemmelighetsfull Hitler-imitator drevet med live-teater i Braunau am Inn. Denne mannen skal til stadighet dukke opp i den lille byen. I en fullstendig overreaksjon har myndighetene nå startet en klappjakt på den noe (u-)originale skuespilleren. Faren er overhengende at mannen blir tiltalt med den Østeriske paragrafen som skal forhindre at folk igjen blir nazister. Paragrafens ordlyd er egentlig slik at den kun skulle kunne brukes mot noen som på realistisk vis, ville forsøke å gjeninnføre et nazistisk regime i landet, men paragrafen har over tiden utviklet seg til å bli en gummiparagraf som kan brukes mot det meste av tåpelige sprell, som å imitere lokale kjendiser.

Den lokale avisen forteller at det i løpet av de siste dagene er kommet inn mange meldinger som forteller om en mann med sideskille, liten mustasj, og en iøynefallende uniform, som kan minne om diktatorens.

Den lokale statsadvokaten fastholder ved at det er straffbart å hylle Hitler i Østerrike, selv om det får bli et åpent spørsmål om det faktisk handler om en faktisk hyllest.

politics