Hvordan overleve i nedgangstider?


Ikke før har du satt på nyhetene, så øses du over av negativitet og krise. Krig, sult, forurensning, katastrofer og nå sist pandemiske virus-utbrudd. Og som ikke det er nok, du har sikkert dårlig råd og haugevis med lån også. Sliter du i tillegg med å få jobb, så kan det likså godt være. La verden seile sin egen sjø. Finn på noe helt nytt.

Når det gjelder økonomi på internasjonalt nivå, fant en forsker ut at det mest sannsynlig vil komme en krise hvert 7-ende år. Med det i tankene kan man forhindre en rekke problemer ved å være proaktiv. Når det gjelder andre ting, som kjærlighet, må man være forberedt på uforutsette hendelser. Her skal vi se på flere tips på hvordan man kan overleve de dårlige tidene.

Utvikle ny teknologi

Det er kanskje ikke deg forunt å være en pioner med teknologiske nyvinninger, men det er likevel ikke umulig at du kan påvirke utviklingen selv. Mange jobber i dag med å transkribere setninger slik at kunstig intelligens kan brukes til å tolke språk. Google bruker millioner og milliarder på å få utviklingen til å gå videre, og uten deg kan det hende de går glipp av nyttig kunnskap. Det eneste man trenger en egentlig bare en smartmobil med mobiltilbehør fra samsung eller en eller annen leverandør. Hør på teksten og skriv den ned akkurat som den blir lest opp.

Flytt ut i skogen

Verden er kun i krise for dem som involverer seg i samfunnet. Selger man i stedet huset og alt inni det, kan man med god samvittighet flytte ut i skogen. Der må man sanke bær og hugge ved, fiske og lete etter nye jaktmarker. Det er flere og flere i dag som velger et alternativt liv uten fullt engasjement for samfunnet som stadig blir mer komplekst og vanskelig å leve i. Om man bruker Samsung mobilen sin, kan man jo ta fantastiske foto og legge dem ut på sosiale medier. På den måten kan man ta del i begge sider.

Ha tålmodighet

Mange som opplever kriser i livet, vil nok forhaste seg med å bli bedre. I enkelte situasjoner er det viktig å skynde seg, men som oftest er man nødt til å ta små steg. Man må ha tålmodighet til å vente av stormen, for eksempel om man spekulerer i aksjer. Det kan være fristende å selge seg bort fra problemer, men i de aller fleste tilfeller kommer man ut av det med gevinst. Det samme gjelder i mange faser av livet, så hold ut og ikke få panikk.

Vel, det er en selv som avgjør hvordan livet skal bli, selv om mange ting ikke kan kontrolleres. La tiden din her på jorden bli slik som du vil, enten du er en dagdrømmer eller visjonær. Dagene kommer, og dagene går. Skap dem til ditt liv.

politics