Hva søkte nordmenn på online i 2016?


 

Det er spennende å vite hva nordmenn søkte mest etter, fordi det forteller mye om hvem vi er, og ikke minst om du selv søker på det samme som «resten av Norge». Vi er jo av natur veldig nysgjerrige, så dette er sånt som vi lurer på – det, og hvem som kommer til å bli sammen og ikke i «Skam», NRKs nye suksess-serie om noen av ungdommene som går på Hartvig Nissens skole i Oslo.

Dagligdagse ting vi ønsket å se nærmere på

Vi får rett og slett ikke nok av å søke på sofaer, og tendensen bare vokser. Med mange søkesider på nett er det veldig fascinerende å se detaljer for hva som ble søkt på hos for eksempel Finn.no, en av de mest brukte shoppingsidene for brukt og nytt på nett i Norge. I tillegg søkte vi oftest på betydningen av ordet «jovial», og deretter lurte mange på hva «bae» betyr.

Kjendiser vi søkte på

Ikke overraskende ble Trump mest søkt på internasjonalt, mens det i Norge var Trofors-tvillingene Marcus og Martinus, Alan Walker samt blogger-Elise som ble mest klikket inn på Googles søketjeneste. Innen idretten var det da også Therese Johaug som vi lurte mest på, og med tanke på hvordan det stormet rundt denne stjernen i fjor, er vi ikke spesielt overrasket. Alle søkene viser hva vi tenker på i øyeblikket, slik at man kan si det blir en slags tidskapsel fra året i gjennomsnitt.

Også elektronikk og spill raget høyt

I 2016 kom den kortvarige landeplagen Pokémon Go, og en stund var dette nok helt klart et hett søketema, men det gikk raskt over, både for Norge og resten av verden. I tillegg søkte mange på iPhone og liknende begreper innen elektronikk. Men mest av alt søkte vi faktisk på YouTube i 2016. Dette er kanskje noe overraskende, men dette er en enormt stor tjeneste, og det er mange aldersgrupper som bruker denne jevnlig. I tillegg er det nok en god del av oss som bruker YouTube som en fildelingstjeneste. Uansett er tallene klare: YouTube og Facebook ble de store hitene i 2016.

politics