Timberland lanserer linje av resirkulerte produkter


 

En gang i blant kommer en av gigantene i forretningsverdenen med en virkelig revolusjonerende idé, og denne gangen er det Timberland som fronter en design bestående av sko, vesker og klær – laget av resirkulert plast. De er ikke alene og de er ikke de første, men de tar ikke bare små skritt i retning av et samfunn som fokuserer mer på gjenbruk og mindre på forbruk: De tar et kjempehopp. Les mer om hvordan dette fungerer her hos oss.

Det begynte med Thread

Thread ble grunnlagt av Ian Rosenberger etter at ideen om å bruke resirkulering som en redningsplanke ble til under et besøk på Tahiti relativt kort tid etter jordskjelvet i 2010. Da så han hvor fattige mange var som en direkte følge av jordskjelvet, og knyttet dette opp mot at det fantes en mengde ubenyttede ressurser rett foran dem – tomme plastflasker. Hva dette har med Timberland å gjøre? Jo, Timberland ønsket å gjøre noe for miljøet, og likte ideen Thread hadde kokt sammen. Ergo ble den første resirkulerte Timberland sko skapt, til stor suksess for de mange av oss som setter pris på at også industrigigantene slår et slag (gjerne flere) for miljøet.

Ikke bare sko

Siden de første skoene viste seg å bli godt mottatt, har Timberland også lansert klær, vesker og sekker laget av resirkulert materiale. Dermed er det mulig å støtte kampen mot avfall og overforbruk på mange ulike måter. Andre har laget solbriller og lommebøker av gjenbruksmateriale, så det er tydelig at innovasjonen og viljen er sterk når det gjelder å gjøre noe for miljøet. Dette er en morsom, spennende og ganske ny trend, men mange av oss kan stille oss bak slike grønne tiltak som har direkte innvirkning på miljøet.

Dobbelt så bra tenkt

Vi må bare si at det er stort av en merkegigant å «kaste seg på bølgen», for det er viktig å vise at man ikke alltid kan være først ute med alt – men noen ganger er det helt greit å være nummer to eller tre. Det flotteste er at Timberland innser den enorme forskjellen de kan gjøre, og dermed tar de grep for å gjøre «sin del» av jobben for å få en grønnere fremtid.

politics