Svensk politi blir stadig offer for innvandrervold


 

Den 10. Februar SІkjedde det igjen. Svensk politi ble overfalt og utsatt for grov vold, denne gangen i Rinkeby, en bydel av Stockholm. Patruljen var ute på rutineoppdrag, men de møtte voldelig motstand da en personkontroll skulle gjennomføres. Patruljen ble bombardert med flasker og glass, og var omringet av opptil 30 personer, selv om ikke alle deltok aktivt i angrepet mot patruljen. Den svenske avisen Expressen skriver som en kommentar til hendelsen, at det aktuelle området har vært preget av urolighet i den siste tiden, men at nattens hendelse er noe utenom det vanlige.

Om man skal samkjøre noe av den informasjonen som i løpet av de siste årene har lekket ut, og som i den senere tiden faktisk har blitt rapportert fra de svenske forstedene, så blir bildet likevel et helt annet, enn det Expressen forsøker å male. Rinkeby er blitt kjent, både nasjonalt og internasjonalt, som en bydel hvor 16-åringer skyter på hverandre, og hvor journalister og politi utsettes for vold og trusler. Brennende biler, og håndgranater kastet mot politifolk, er det som har preget reportasjene fra det som i Sverige for noen år tilbake ble holdt helt tett om.

Dårligst betalt – men med farligst jobb

Arbeidsvilkårene til svenske politifolk i hovedstaden Stockholm, har ført til at mange forlater yrket. De dyktigste, som har andre muligheter flykter fra jobben som politi. Mye av årsaken er at politiet i innvandrerbelastede bydeler, ofte utsettes for en vold som mangler sidestykke i moderne skandinavisk tradisjon, om man ikke skal føre fortellingen mange hundre år tilbake i tiden.

Politiske konsekvenser er nå i emningen

I Sverige har man likevel i den siste tiden begynt å snakke mer fritt om problemene forbundet med landets eksperiment med fri innvandring, og asyl til alle. Man har begynt å stille alvorlige spørsmål ved det hele, og man har bestemt seg for å begrense det som tidligere nærmest kan beskrives som en fri asyl-innvandring fra den tredje verden. For Sverige kan veien bli lang, og mye av skaden er allerede skjedd. Men det er et steg i riktig retning at svenske journalister i det hele tatt tør å omtale de problemer som faktisk eksisterer i nabolandet. Hva konsekvensene av informasjonsfriheten blir, får tiden vise.

politics